Header - Frontpage

Dakveiligheid

Valgevaar is een groot risico bij het betreden van een dak. Het is daarom belangrijk om voorzorgsmaatregelen te treffen om dit risico zoveel mogelijk te beperken en waar mogelijk uit te sluiten. Rosmalen Groep is al meer dan 30 jaar specialist op het gebied van dakveiligheid en biedt een breed scala aan veiligheidsoplossingen. We verzorgen het hele traject van veiligheidsadvies tot en met onderhoud. Veiligheid staat bij ons altijd op de eerste plaats. Daarom zijn onze ervaren vakmensen goed opgeleid en werken we uitsluitend met bewezen en certificeerde veiligheidssystemen.

Veilig op het dak werken

De arbodienst stelt strenge eisen aan het werken op hoogte. Als vastgoedeigenaar of – beheerder bent u verantwoordelijk voor een veilige toegang van het dak. Vanaf een hoogte van 2,5 meter dienen er veiligheidsvoorzieningen aanwezig te zijn die de risico’s op een val uitsluiten of beperken. Deze eisen zijn dus niet alleen van toepassingen op dakdekkers, maar ook op glazenwassers, monteurs, schilders en installateurs die beroepshalve het dak betreden. De keuze voor bepaalde veiligheidsvoorzieningen hangt onder andere af van de mate waarin er op het dak wordt gewerkt en of het een hellend of plat dak betreft.

Veiligheidsvoorzieningen

Rosmalen Groep is gespecialiseerd in de veiligheid van platte en lichte hellende daken. Bij aanvang van een project voeren wij altijd een risicoanalyse uit om de verschillende valgevaren in kaart te brengen. Op basis van de resultaten geven wij een gedegen advies en stellen wij een gedetailleerd veiligheidsplan op met de benodigde veiligheidsvoorzieningen. In het plan houden we niet alleen rekening met vakmensen die het dak betreden, maar ook met personen die gebruikmaken van een eventueel dakterras of -tuin. Wij bieden alle gangbare oplossingen op het gebied van dakveiligheid aan, zoals valbeveiligingssystemen, gebiedsbegrenzers, dakrandbeveiliging, dakluiken, looppaden en markeringssystemen. Hierbij maken wij een onderscheid tussen tijdelijke en permanente oplossingen. Onze ervaren dakspecialisten installeren de gewenste veiligheidsvoorzieningen en voeren op periodieke basis inspecties en onderhoudsbeurten uit. Hierdoor bent u altijd verzekerd van een 100% functionerend dakveiligheidssysteem.

Dak veiliger maken?

Bent u een vastgoedbeheerder of –eigenaar en bent u benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van dakveiligheid voor uw dak? Neem contact op met een van onze veiligheidsspecialisten via 024-6413412 of stuur een e-mail naar info@rosmalengroep.nl. We maken vervolgens een afspraak op locatie om het dak te inspecteren. Geen dak is hetzelfde en we helpen u graag verder met een persoonlijk advies.