vacatures rosmalen groep

Duurzaamheid

Er zijn tientallen opties als het gaat om het verduurzamen van een dak. Zo kunt u ervoor kiezen om het dak te isoleren, te voorzien van een energieinstallatie of om het te voorzien van groen. Afhankelijk van uw doelstellingen en wensen kunnen wij een op maat gemaakte duurzame dakoplossing bieden. Wij passen onze oplossingen aan op het reeds bestaande gebouwconcept. Uiteraard kunnen wij hierbij ook meerdere duurzame oplossingen combineren. Dankzij onze vakkundige en goed opgeleide specialisten bent u verzekerd van een kwalitatief en duurzaam dak, want duurzaamheid en een goede kwaliteitsgarantie gaan bij ons hand in hand.

Duurzame mogelijkheden

Rosmalen Groep biedt verschillende oplossingen aan op het gebied van duurzame daken. Sommige oplossingen zijn gericht op het besparen en opwekken van energie, bij andere oplossingen ligt de focus op het gebruik van duurzame materialen. Welke oplossing voor u het meest geschikt is, hangt onder andere van uw wensen en huidige daksituatie af. Ieder dak is anders en daarom is een gedegen en onderbouwd advies van groot belang. Bij ieder dakproject verzorgen wij het hele traject van inspectie en advies tot implementatie en onderhoud. Hieronder staan een aantal mogelijkheden als het gaat om het verduurzamen van uw dak.

    • Zonnepanelen

Daken beslaan vaak een grote oppervlakte van een gebouw. Wanneer u het dak van zonnepanelen voorziet, wekt u op een duurzame wijze energie op. Deze investering is niet alleen goed voor het milieu, maar biedt ook financiële voordelen. Wij leveren uitsluitend A-merk zonnepanelen van [MERKEN] en bieden [JAREN] jaar garantie op de panelen.

    • Isoleren

Via een dak gaat vaak veel energie verloren. Door het dak van een goede isolatielaag te voorzien, kunt u vaak tot 30% energie besparen. Wanneer u de isolatielaag met een energieopwekkende installatie, zoals zonnepanelen, combineert, kan uw gebouw zelfs energieneutraal worden.

    • Witte daken

Een dak kan in de zomer erg warm worden. Soms lopen de temperaturen op tot wel 80 graden Celsius. Deze warmte slaat naar binnen uit waardoor de airconditioning op volle toeren draait. Door het dak te voorzien van een witte laag worden zonnestralen afgekaatst en wordt er minder warmte geabsorbeerd. Hierdoor kan er in de zomer veel energie worden bespaard op het aircoverbruik.

    • Groen- en waterdaken

Het buitenleven is tegenwoordig niet meer beperkt tot de begane grond. Groen- en waterdaken passen helemaal in een milieuverantwoord dak en bieden ook diverse recreatieve voordelen. Ze verbeteren de luchtkwaliteit, maken de stad groener en werken isolerend. Enkele voorbeelden van groendaken zijn sedumdaken, natuurdaken, terrasdaken en tuindaken.

Dak verduurzamen?

Wilt u meer weten over onze duurzame dakoplossingen? Neem dan contact op met één van onze specialisten. Zij adviseren u graag over de uiteenlopende mogelijkheden en denken met u mee als het gaat over duurzame dakconcepten.